Almada Erasmus + (Portugal): CFGS Animació Sociocultural i Turística i CFGS Integració Social

Dos docents del Departament de Serveis socioculturals i a la comunitat, en el marc del programa Erasmus +, han visitat entre el 29 de novembre i el 3 de desembre diferents institucions i serveis a Almada (Portugal) en l'àmbit de l'animació turística i la integració social amb la finalitat que alumnat del nostre centre hi pugui fer una estada formativa durant els mesos d'abril i maig.

El contacte s'ha realitzat mitjançant l’Escola Profissional Almada que ha acollit i acompanyat al nostre professorat durant aquests dies. Vuit alumnes del CF Animação de turismo i del CF Informática sistemas d’aquest centre portuguès, vindran a Tarragona al llarg del curs a realitzar les seves estades de pràctiques Erasmus +.

La primera visita ha estat a les instal·lacions de l’Escola Profissional. En aquest centre s'hi imparteixen cicles de l'àmbit del turisme, tecnològics, mecànics i industrials i serà el centre de referència del nostre alumnat durant la seva estada a Almada.

Els centres que han visitat els docents i on es faran les pràctiques són els següents:
  • Quinta dos Inglesinhos de l’Associação Portuguesa de Pais e Amigos do Cidadão Deficiente Mental (APPACDM): entitat dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat cognitiva en l'àmbit residencial i de la formació i la inserció laboral. Disposen de formació en jardineria, bugaderia industrial, tèxtil, atenció a les persones, neteja i cuina. En aquest centre farà les pràctiques un alumne del CFGS d'Integració social.

  • Fun parque: empresa d'animació turística on infants, joves i persones de totes les edats poden passar estones divertides fent escalada, conduint cars, realitzant paintball, saltant en els inflables,...

  • Associació UMAR (União de Mulheres Alternativa e Resposta) reivindica un feminisme compromès socialment, vol despertar la consciència feminista en la societat portuguesa. L'alumna realitzarà les pràctiques en una casa d'acollida amb dones que han estat víctimes de violència masclista.