L’emprenedoria cooperativa a l’aula

El passat 5 d’octubre membres de “CoopCamp” que pertanyen a  l'Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (els Ateneus Cooperatius són una iniciativa del Departament de Treball per a fomentar i impulsar el cooperativisme al territori) van fer una xerrada als alumnes de 1r Batxillerat emmarcada en "l’economia de l’empresa I",  amb la finalitat de donar a conèixer el model cooperatiu i els principis i valors del cooperativisme. 

Aquesta  xerrada forma part dels  tallers de “L’emprenedoria cooperativa a l’aula” l’objectiu dels quals és impulsar el cooperativisme i l’economia social i solidària a l’alumnat de la ciutat de Tarragona i rodalies. 

L’alumnat va poder conèixer de primera mà, com funciona una cooperativa i quins són els valors que la diferencien de les altres formes jurídiques, com són: Responsabilitat, Democràcia, Igualtat, Equitat, Solidaritat, Honestedat, Transparència i Responsabilitat social. 

D’aquesta manera, es transmet la idea que si la vida laboral és un dels pilars d’un projecte de vida constructiu i gratificant, el propi model econòmic hi contribueix de manera decisiva. En un marc de participació, equitat i solidaritat, l’alumnat pot disposar d’un espai on créixer no només professionalment, sinó també personalment. 

 L’emprenedoria cooperativa a l’aula