anellaVerda

 

El passat 26 de febrer l’alumnat de segon d’Animació Sociocultural i Turística vam presentar les propostes de dinamització del Projecte de l’Anella Verda de Tarragona, inscrit dins de l’assignatura de Projecte d’Animació Sociocultural i Turística, en la que hem posat en pràctica els aprenentatges adquirits durant el curs en un projecte real.

Les propostes de dinamització que vam presentar són:

  • Descripció de rutes al Wikiloc, en el que mitjançant aquesta aplicació, vam crear sis excursions pels espais de l’Anella Verda.
  • El Joc itinerant, un joc semblant a l’oca però amb elements culturals que es troben a l’Anella Verda.
  • El Dossier Pedagògic, una proposta digital per a fer activitats patrimonials, naturals, culturals i llegendes sobre els elements de la ruta.
  • Misteri a l’Anella Verda, són un conjunt de relats de misteri en base històrica dels diferents llocs d’interès d’aquesta zona.
  • Una ruta amb un seguit de catxés utilitzant l’aplicació del Geocaching, que contenen uns codis QR mitjançant els quals s’accedeix a informació sobre elements de l’Anella Verda.
  • El vídeo promocional, que ens porta als diferents paisatges de l’Anella Verda i ens suggereix activitats per a fer en aquests espais.


La demanda va sorgir de l’IMET (Institut Municipal d’Educació de Tarragona), ja que veien la necessitat de donar a conèixer els camins de la xarxa de l’Anella Verda a les persones joves de la ciutat.


Aquest espai que envolta la ciutat és un bon recurs educatiu, cultural, patrimonial i natural que es vol aprofitar per dinamitzar i donar a conèixer des de l’Ajuntament de Tarragona.