caesenfr

SetmanaDiscapacitat

Com cada any la Fundació Pere Mata aprofita la setmana de la discapacitat per apropar la malaltia mental al conjunt de la societat. Dins aquestes activitats ens han convidat a una visita a les seves instal·lacions, i ens han preparat una dinàmica molt enriquidora per tal de conèixer i desestigmatitzar la malaltia mental. En conjunt els alumnes de 1r d’Integració Social volem destacar:

  • La bona acollida i el tracte que ens han proporcionat, tant usuaris com professionals.
  • Valorem la feina que hi havia al darrera, la dedicació i les hores de preparació.
  • Volem destacar la importància de la participació activa dels usuaris que ens ha facilitat preguntar directament i rebre la informació enriquida per la seva experiència.

Esperàvem una visita per les instal·lacions i vam rebre molt més. Esperàvem un entorn amb aparença més terapèutica i vam trobar un entorn molt humà, de treball,... tant de les instal·lacions com del personal.

Ens va aportar normalitat i proximitat, conscienciació i coneixement.

Ens va servir per trencar estereotips i motivar-nos més encara per eliminar els prejudicis socials que malauradament encara avui dia té la malaltia mental.

I com a conclusió, volem agrair el tracte que ens han dispensat com a futurs professionals i el reconeixement que això implica, tant al institut com als estudis i a la figura del integrador.