Taller: Explora i Crea: Introducció a XPath i Web Scraping

Taller "Explora i Crea: Introducció a XPath i Web Scraping" per a Desenvolupadors d'Aplicacions

El passat dimarts 19 de Març 2024, els alumnes del CFGS  1 DAW i 1 DAM van tenir l'oportunitat de participar en un taller sobre l'ús de l'XPath i el web scraping amb la finalitat de crear el seu propi gestor de contingut. El taller va ser impartit pel  Sr. Ferran Mas i acompanyat per la professora Ana Bono. Durant dues hores intensives, els alumnes van explorar noves dimensions en la creació de contingut digital i van aprofundir en les habilitats necessàries per a la seva implementació pràctica.

La sessió es va desenvolupar a l'aula del grup, proporcionant un entorn familiar i còmode per a l'aprenentatge col·lectiu. Sota la guia experta del Sr. Mas, els alumnes van immersar-se en les tècniques de l'XPath i el web scraping, explorant els següents conceptes fonamentals:

  • Sindicació de Notícies RSS i Podcast: Els alumnes van aprendre a utilitzar fonts RSS i podcasts per a la recopilació i integració de contingut automàtic en el seu propi gestor de continguts.
  • WebServide API: Mitjançant l'ús d'APIs web, els alumnes van descobrir com accedir i manipular dades externes, obrint noves possibilitats per a la creació d'aplicacions dinàmiques i interactives.
  • Web Scraping: Es va donar especial èmfasi a l'exploració del web scraping, una eina essencial per extreure dades de llocs web i convertir-les en informació útil per a l'anàlisi i la presentació.
  • Cercador Creat amb XPath: Utilitzant l'XPath, els alumnes van aprendre a desenvolupar un cercador efectiu capaç de localitzar i recuperar contingut específic dins de les pàgines web, potenciant les seves habilitats d'optimització i personalització d'aplicacions.

Tot i la brevetat de la sessió, els alumnes van absorbir amb entusiasme els coneixements compartits pel Sr. Mas i van treballar amb diligència per aplicar-los en les seves pròpies pràctiques i projectes futurs. Aquesta experiència ha estat una part valuosa de la seva formació, preparant-los per a les demandes del món digital en constant evolució.