Campanya recollida roba feta per l'alumnat de CFGM APSD

Dins el perfil professional del CFGM d'atenció a persones en situació de dependència hi trobem el mòdul professional de suport domiciliari. L'alumnat en aquest mòdul adquireix les competències de gestió d'un llar des d'un punt de vista educatiu o assistencial. 
 
La cura i manteniment de la roba és un pilar fonamental en aquest perfil de Servei d'Ajuda a Domicili. A partir d'això,  el grup de mati i el grup de tarda de 2n de grau mig va idear una activitat solidària que consistia en una campanya de recollida de roba adreçada a tot l'institut. 
 
Durant el passat mes de novembre l'alumnat va fer difusió i va habilitar espais de recollida de roba, recaptant aproximadament uns 150 kg de roba. Posteriorment l'alumnat s'ha dedicat a organitzar la roba segons el tipus teixit i color per a la seva rentada (en rentadora i bugaderia); després han fet arranjaments de costura, planxat i plegat, per últim va ser ordenada en capses segons el tipus de peça. 
 
Les 25 capses de roba recollida, el passat 28 de febrer,  van ser entregades a l'entitat Formació i Treball pel projecte Roba Amiga.  La roba recollida segons el seu estat serà reciclada per a ser utilitzada per a nous teixits i aquelles peces en més bon estat aniran a parar a les botigues solidàries de Roba Amiga on persones amb pocs recursos econòmics i amb situació de vulnerabilitat la podran adquirir via donació o a preus molt econòmics. 
 
L'entitat Formació i treball a banda d'agrair la tasca feta per l'alumnat va explicar que aquesta roba servia per projectes socials i va remarcar que els guanys obtinguts en la venda de la roba serveix per finançar altres projectes socials com poden ser els menjadors. L'entitat també va explicar la importància de donar na segona vida als teixits tenint en compte que actualment la indústria tèxtil és un de les activitats més contaminants del món.