El grup de segon d’animació sociocultural i turística presenta la recreació històrica “Veïns de Roma”

El dimarts 9 de maig a les 12 hores, a la sala d’actes del nostre centre, el grup de segon curs del Cicle d’Animació sociocultural i turística ha presentat la recreació històrica “Veïns de Roma”, que forma part del programa de Tarraco Viva d’enguany.

El projecte s’ha portat a terme amb la col·laboració de l’organització del Festival Tarraco Viva (que forma part de l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona). La finalitat principal del projecte és interessar el jovent per la història i el patrimoni cultural de la nostra ciutat. El mitjà per aconseguir-la ha estat el recurs de divulgació cultural de la recreació històrica.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del Conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona Manel Castaño i de la directora de l’IMET, Clàudia Aznar.

L’alumnat de segon curs del cicle ha hagut d’investigar sobre la temàtica en biblioteques especialitzades (consulta del fons bibliogràfic del MNAT, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona)i ha participat en visites relacionades amb l’antiga Roma (una visita a l’exposició síntesi del MNAT i una visita al taller del grup de recreació històrica Phoenix). El projecte ha comptat també amb l’assessorament de Magí Seritjol i Jordi Giramé, tècnics de l’àrea de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Tarragona i responsables del Festival Tarraco Viva.

En la recreació de Veïns de Roma caupona), associacions veïnals, vida familiar, costums...., en definitiva, hem conegut tot el que ens apropa i fa entendre el nostre present a partir d’una mirada al nostre passat.

L’experiència ha permès el treball de les competències professionals de recerca d’informació, elaboració d’un guió, cerca, selecció i tractament d’imatges, escenografia i figurinisme, treball en equip, resolució de contingències i també l’actuació davant del públic i difusió de l’activitat.