2n d'SMX visita el BSC i Estrella Damm

El passat 10 de maig l’alumnat de segon de sistemes microinformàtics i xarxes de matí i de tarda, juntament amb els seus tutors, van anar a visitar les instal·lacions del Barcelona Supercomputing Center (BSC). Allà van poder veure el futur emplaçament del MareNostrum5, el que serà el superordinador més potent d’Europa a finals d’aquest any i que possiblement ens col·locarà en el Top5 de superordinadors a nivell mundial. El sr. Riu, responsable de les visites al BSC, també va explicar les característiques d’aquest futur supercomputador. Acte seguit, van anar a veure el supercomputador que està actualment en funcionament, el MareNostrum4, i a on més endavant estarà emplaçat el primer ordinador quantic de l’Estat Espanyol. Durant aquesta visita no només van poder veure el supercomputador i conèixer les seves particularitats, sino que el sr. Riu els va explicar alguns dels projectes que s’han realitzat amb el supercomputador, com el projecte Gaia, que amb un ordinador normal haguessin trigat més de 30 anys en poder-lo fer possible.

Un cop acabada la visita i aprofitant el viatge a Barcelona, van visitar l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm (també coneguda com “La Bohemia”) a on, amb les explicacions del guia de Damm, l’Oriol, van conèixer la història de la famosa cervesa i a través d’ella van poder endinsar-se a la història de Barcelona i Catalunya des del principi del segle passat fins a l’actualitat. Van poder aprendre com antigament es feia la beguda i s’envasava i com, gràcies a les millores tecnològiques i informàtiques, han pogut incrementar la producció diària a nombres imposibles de pensar fa uns anys. També van poder veure part de l’immens arxiu que tenen, a on hi ha des d’envasos de fa un segle, fins a les taules i cadires de treballadors i directius, a, per exemple, la roba que va dur Peter Dinklage a l’anunci que va gravar per la marca. Al finalitzar la visita van poder gaudir d’un petit aperitiu i els majors d’edat d’un tastet d’algunes de les cerveses més famoses de la marca.

Després de dos cursos complicats per la situació de la pandèmia, el poder fer aquesta sortida va ser una gran experiència.