SIMPÒSIUM ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL

El cicle d'Animació Sociocultural i Turística ha participat al “I Simposium Internacional de profesionales de la Animación Sociocultural y II Encuentro de Estudiantes de ASC” organitzat per CASC_CAT i ANRIE. Aquest Simposi es va haver d’ajornar degut a la pandèmia al 2020, i també al 2021, per tant era una trobada molt esperada.

L'objectiu era “Reencantar el món des de la diversitat” i això s’ha treballat a través de diverses línies temàtiques: Animació turística sostenible i responsable, Animació sociocultural i educació ambiental, Diversitat cultural, Diversitat funcional, Arts i acció social, Gènere i diversitat sexual, Intergeneracionalitat, Desenvolupament comunitari i participació i Salut i benestar des de l’ASC.

I tot això s’ha fet a través de múltiples tallers, experiències, comunicacions,… tot de manera molt pràctica i amb un ampli ventall d'activitats. Alguns exemples serien el teatre de "Las chicas de oro", curtmetratges de Psicurt en salut mental, Circ social Ateneu Nou Barris, Cançons populars com a eina d'integració d'Escornafolk,  documental "Hijras de Anna Lofi", concert amb "La tortuga que nunca tuve"... entre molts d'altres.

Des de l’Institut Francesc Vidal i Barraquer, les professores Isabel Gutierrez i Pilar Figueras van presentar una comunicació del projecte de reconstrucció històrica que van dur a terme el curs 19-20 conjuntament amb Tarraco Viva. La temàtica era “GRAFITS: LA XARXA SOCIAL DE L’#IMPERIROMÀ" i es va presentar com a exemple de projecte APS on es treballa conjuntament amb una entitat, en aquest cas Dep. de Cultura de l'Ajuntament Tarragona, en el marc del Festival Tarraco Viva.

Cal destacar la implicació de l'alumnat de 1r ASCiT que van col·laborar activament en una part de l'organització del Simposi, en l'acollida de les persones que arribaven, orientant-les en tot moment a quina sala havien d'anar, i vetllant pel bon desenvolupament de les activitats. També van dissenyar un photocall en el qual tothom qui volgués podia immortalitzar el seu pas pel Simposi.

Ha estat una molt bona experiència per a visibilitat  la tasca de l’animació i aprendre de les experiències d’arreu del territori. Esperem amb ganes el següent!!