La classe de 1r d’Animació sociocultural i trística visita la Biblioteca Pepita Ferrer

El dimarts 1 de març, l’alumnat de 1r de CFGS d’animació sociocultural ha fet una descoberta de la Biblioteca Pepita Ferrer de Torreforta. La sortida ha servit perquè els/les alumnes puguin conèixer de ben a prop com s'organitza una biblioteca i més concretament quin tipus d'activitats d'animació a la lectura s’hi desenvolupen, les quals lliguen en l’itinerari formatiu i professional del cicle.  

Durant la sortida, el personal de l’equipament municipal ha donat a conèixer diferents tipus de contes infantils segons els valors que transmeten. Les explicacions s'han dut a terme per mitjà de contes que utilitzen llenguatges i disciplines molt diferents des del vessant més artístic, al poètic o  al més musical i en diferent tipus de format: des del llibre amb poc text i més clàssic, al conte il·lustrat.

La Montserrat Recasens, responsable de la Biblioteca, també ha fet un taller de contacontes i que ha de servir a l'alumnat per preparar les activitats d'animació a la lectura que oferiran als actes culturals de “Sant Jordi a Ponent”, dins a les activitats que es duen a terme en el Pla d'Entorn. 

I per últim, a partir de la narració del conte “El cassó d'en Lorenzo”, han fet unes activitats vivencials per entendre millor la diversitat funcional.