Presentació del “EL CONVIVIUM: REPRESENTACIÓ SOCIAL I OSTENTACIÓ DEL BANQUET ROMÀ”

EL GRUP D’ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL PRESENTA LA RECREACIÓ HISTÒRICA “EL CONVIVIUM: REPRESENTACIÓ SOCIAL I OSTENTACIÓ DEL BANQUET ROMÀ”, EN COL·LABORACIÓ AMB TARRACO VIVA

El dimarts 22 de febrer a les 13 hores, a la sala d’actes del nostre institut, el grup de segon curs del CFGS Animació sociocultural i turística ha presentat el projecte de final de cicle que ha consistit en una recreació històrica amb el títol: “Convivium: Representació social i ostentació del banquet romà”.

El projecte s'ha dut a terme en col·laboració amb el Festival Tarraco Viva i va sorgir amb la finalitat d’interessar el jovent per la història i el patrimoni cultural de la nostra ciutat. El mitjà per assolir-la ha estat el recurs de la divulgació cultural de la recreació històrica.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència dels regidors de l'Ajuntament de Tarragona Hermán Pinedo Sánchez (Conseller de Patrimoni) i Manel Castaño Bachiller (Conseller d'Educació).

L'experiència ha permès el treball de les competències professionals de recerca d’informació, elaboració d’un guió, cerca, selecció i tractament d’imatges, escenografia i figurinisme, treball en equip, resolució de contingències i també l’actuació davant del públic i difusió de l'activitat.

El projecte ha comptat amb l'assessorament de Magí Seritjol i Jordi Giramé, tècnics de l'àrea de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Tarragona i responsables del Festival Tarraco Viva.

El grup ha estat assessorat per diferents professionals i entitats i ha inclòs diverses actuacions com: la consulta del fons bibliogràfic del MNAT (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona), una visita a l'exposició síntesi del MNAT, una visita dinamitzada al Mercat Central per conèixer els aliments de l'antiga Roma a partir d'un taller de l’empresa Auriga, un taller de cuina romana a càrrec de Domus Apicius, una visita al taller del grup de recreació històrica Phoenix, així com una sessió de resolució de dubtes per part de Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d'Arqueologia de la URV.

L'experiència, a banda d’endinsar l’alumnat en el món de l’antiga Roma, ha permès el treball de competències professionals com la recerca d’informació, l’elaboració d'un guió, la cerca d'imatges, l'escenografia i el figurinisme, l'actuació davant un públic i la difusió de l'activitat, així com el treball en equip o la resolució de contingències.

Està previst que la recreació històrica es representi en el programa d’activitats de Tarraco Viva en l'edició d'enguany, que  tindrà lloc el mes de maig.

L'acte ha tingut una gran repercussió mediàtica.