Coneixent el nostre patrimoni natural

El passat mes d'abril, l'alumnat de 1r Animació va anar d'excursió fent la ruta dels masos de l'Anella Verda. S'ha fet conjuntament des del mòdul d'Animació i gestió cultural i Oci i temps del lleure. Amb l’objectiu de conèixer espais naturals del nostre entorn per a dinamitzar-los, saber organitzar una ruta al medi natural i desenvolupar les capacitats d’orientació.

Durant el trajecte hem visitat antics masos del passat rural, com Mas de Pastoret, Mas de la Creu, Mas Sordé i Mas de Cosidor. També hem trobat barraques de pedra seca i han après a fer un mapa sonor i a identificar flora i fauna de la zona, a la vegada que aprenen a utilitzar les aplicacions wikiloc, Pedra seca, Birdnet i PlantNet.

Un cop a l'aula hauran de  fer un dossier amb  amb la informació de la ruta, context històric,  fotografies i informació dels masos, codi QR amb sons, flora i fauna,... També un relat inventat però inspirat en algun element dels masos que els hi hagi cridat l'atenció, i finalment un taller  que es podria posar en un dossier pedagògic.