Campanya sensibilització: Malalties mentals i joves

L'alumnat de 2n d'Animació sociocultural i turística està duent a terme una campanya de sensibilització sobre malalties mentals i joves. Han triat aquest tema, d'entre moltes altres, perquè han cregut que molts joves estan afectats per la situació actual de pandèmia i, actualment, encara és un tema tabú.
 
Han realitzat tallers amb alguns grups del centre amb l'objectiu de trencar els prejudicis sobre les malalties mentals, saber reconèixer alguns símptomes, conèixer gent famosa que també en pateixen i donar algunes eines per millorar la gestió emocional davant d'aquestes situacions. Per això han preparat diferents activitats com, per exemple, dinàmiques de teatre de l'oprimit, un taller de ioga, un Kahoot o un taller de relaxació.
 
També han dissenyat  una enquesta via  l'Instagram de l'Institut per mostrar quanta gent pateix algun símptoma relacionat amb les malalties mentals. 
 
Una altra activitat ha consistit en penjar un mural al rebedor per tal que l'alumnat del centre que vulgui posi un gomet si ha patit algun dels símptomes detallats i, així, poder visualitzar que hi ha molta gent que pateix el mateix, i que no és un tabú ni s'ha d'amagar.
 
Finalment s'ha preparat una exposició al hall amb un cub on s'han penjat fotografies de gent famosa que pateix malalties mentals, pel·lícules i sèries  on algun personatge té alguna malaltia mental, informació sobre els símptomes més freqüents per poder identificar-los i entre d'altres.
 
Esperem haver pogut ajudar a visibilitzar les malalties mentals entre els joves i trencar amb els tabús que hi ha al seu voltant.