Col·laboració del Departament d'Informàtica amb ITINERE

En els darrers anys, Itinere rebia cada vegada amb més freqüència la petició d’una activitat per descobrir la ciutat d’una manera diferent a les habituals visites guiades. Per a afrontar aquest projecte, Xavier Mejuto, responsable d’Itinere, va adreçar-se al departament d’Informàtica de l’Institut Francesc Vidal i Barraquer, que, des del primer moment, va trobar la comprensió i la col·laboració dels professors Roger Girbes i Montserrat Rovira. Fruit d’aquesta col·laboració, Cristhian Fajardo i Arnau Papiol, dos alumnes de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma han programat l’activitat que Itinere ja oferia des de feia temps en format imprès, com a projecte de final de curs.

Tarragona, gimcana en família és una activitat dissenyada especialment per al públic familiar, tant tarragonins com visitants d’altres llocs. Consisteix en un conjunt de reptes mostrats en una tauleta que han de ser resolts de manera presencial pels carrers i monuments de la Part Alta de Tarragona. L’aplicaicó mostra als participants un itinerari que els adreça a punts determinats on han de resoldre els enigmes plantejats a la pantalla per mitjà de l’observació i la deducció. Només la resposta —encertada o errònia— els fa passar pantalla i els du a la següent prova. Caminant, observant i pensant, grans i petits descobreixen de manera divertida el patrimoni, la història i les tradicions de Tarragona.

L’activitat que oferim s’allunya de la convencional gimcana de proves de caràcter físic, tocant temes d’història, tradicions i fins i tot, street art i té una durada estimada d’1.30 h. Una altra manera creativa, divertida i original de descobrir la ciutat!

Col·laboració del Departament d'Informàtica amb ITINERE

Col·laboració del Departament d'Informàtica amb ITINERE

Col·laboració del Departament d'Informàtica amb ITINERE