CremantRumors

Benvolgudes,
L’alumnat de 2A CFGS Integració Social, des del mòdul professional de Mediació Comunitària, ha elaborat una exposició, aprofitant que el dimecres 18 de desembre és el Dia Internacional de les Migracions.
La Societat de la Informació en la qual vivim va camí de convertir-se en la Societat de la Desinformació. Rumors, notícies fake i xarxes socials contribueixen a la consolidació d'estereotips i prejudicis dels quals són víctimes diversos col·lectius, entre els quals, les persones migrades i refugiades.
Per tal de fer front a aquests prejudicis l’alumnat ha preparat una exposició situada davant de Secretaria del centre, i té com a finalitat desmuntar rumors vers les persones immigrades. S’han desmuntat 6 rumors que s’atribueixen a la població immigrada:
- Els immigrants ens roben les ajudes.
- Els immigrants atempten contra la seguretat nacional.
- Els immigrants ens volen envair i imposar la seva cultura.
- Els immigrants col·lapsen la sanitat.
- Els immigrants ens treuen la feina.
- Els immigrants no es volen integrar.
L’alumnat ha fet una recerca d’informació sobre el rumor associat a la població immigrant per comprovar què fonamenta les afirmacions discriminatòries i a la vegada també ha fet una recerca activa a pàgines oficials que desmunten aquestes dades falses.
Qui vulgui visitar-la, la trobarà al vestíbul de Secretaria durant aquesta setmana."