4YFN

El dimarts, 26 de febrer, els alumnes de segon de Gestió de vendes i espais comercials acompanyats per els professors de Màrqueting Digital Jordi Aros i Eva Casas, vàrem tenir el privilegi de poder assistir al pavelló de Startups #4YFN del Mobile World Congress de Barcelona gràcies a la invitació de l’Escola de Màrketing i Negocis Esic.

Vàrem poder assistir a la conferència “Keep it simple, stupid” del professor d’Esic Jordi Pineti. En ella, el professor Pineti va destacar que en les estratègies enfocades a incrementar les vendes, el primer objectiu de l’empresa ha de ser fidelitzar els clients, per després, adreçar a aquests clients fidels promocions adients. També va comentar que fins ara la creativitat en les accions comunicatives ha estat un monòleg. Però amb l’arribada del 2.0, aquesta creativitat s’ha enfocat al context en el que es consumeix el producte i al mateix consumidor, i no tant al producte. Un altre aspecte interessant apuntat per Pineti fou que la base de la selecció i segmentació del consumidor no ha de ser demogràfica (sexe, edat, població) sinó que s’ha d’analitzar la seva actitud, és a dir, l’insight del consumidor.

Després de la xerrada vam poder visitar alguns dels estands dels centenars d’startups congregades i vam poder descobrir idees de negoci soprenents i innovadores. La sortida fou sense cap dubte una gran font d’inspiració i una gran experiència.

4YFN 4YFN 4YFN 4YFN 4YFN 4YFN 4YFN 4YFN 4YFN