SentitsAlsInfants

Educar suposa sempre posar-se en el lloc de l’altre, saber-lo escoltar, amb una mirada d’acceptació i respecte, afectuosa i plena de possibilitats. Referents com Emmi Pikler, Loris Malaguzzi o Maria Montessori ens plantegen que l’infant aprèn en un espai de seguretat, confiança i amb possibilitat d’experimentar per si sol.

Per aquest motiu, el darrer mes de gener, els alumnes de 1er curs d’educació infantil han estat treballant de forma vivencial l’educació dels sentits amb els infants més petits, de 0 a 3 anys. Els alumnes han proposat una sèrie de materials amb els que podem experimentar el fred i la calor, el pes, els colors, la llum, entre altres estímuls sensorials.

Ha estat una experiència gratificant, de la que en resultaran molts aprenentatges per a tots nosaltres. Els materials han estat molt ben elaborats, pel que els alumnes han proposat donar alguns d’ells a llars d’infants o centres d’educació especial.

Us adjuntem unes fotografies, exemple, del seu aprenentatge.

SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants SentitsAlsInfants