25Novembre

En motiu del 25 de novembre Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, com  cada any des de l'Institut ens vam sumar a aquesta celebració  i es van organitzar una sèrie d'actes oberts a tota la comunitat educativa.

Pel matí l'alumnat CFGS d'Integració Social  va fer una petita escenificació per a reflexionar sobre els micromasclismes, i posteriorment es va  realitzar la lectura del manifest, per part de l'alumnat del centre. L'alumant de BAT va participar també realitzant les pancartes . Aquesta activitat es va dur al saló d’actes i va tenir una gran participació.

Posteriorment durant l'hora del pati l'alumnat del CFGS d'Animació Sociocultural i Turística va organitzar un photocall al hall de l'institut i un altre mòbil pels passadissos i el bar, amb l'objectiu que alumnat i professorat es fotografiessin amb els  missatges de conscienciació i d'apoderament que havien elaborat i en fessin difusió a les xarxes socials. També van realitzar una exposició amb articles de premsa sobre diversos temes de violència masclista, dades estadístiques sobre el tema i anuncis sexistes. I finalment es va simular un mur anomenat El mur de la vergonya on qui volia penjava missatges sobre situacions en que havien viscut algun tipus de violència, i que no van ser pocs.

La dinamització per part de l’alumnat d’animació va donar a conèixer què se celebra el 25 N i els va fer obrir els ulls davant els micromasclismes que cada dia pateixen les dones.

Per la tarda l'alumnat de segon d'Integració Social va estar treballant la violència masclista des l'àmbit laboral, i va organitzar un circuit d'activitats on va participar l'alumant de TAPDS . 

En petits grups van passar per un joc de preguntes on es van sorprendre amb diverses dades i es van aclarir diversos conceptes al voltant del masclisme, feminisme, l'assetjament sexual o la discriminació per raó de sexe a les feines; el circuit incloïa una breu projecció de curtmetratges a debatre, unes simulacions d'entrevistes de feina davant d'entrevistadors sexistes, i per últim un espai reflexiu i creatiu en l'exposició oberta Violència masclista, ni a les aules! ni a la feina!que ha quedat al hall de l'institut. Finalment l'alumnat de primer d'integració social es van sumar en la lectura col·lectiva del manifest, que vam fer al mateix hall de l'institut com a tancament de l'acte.
 

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre

25Novembre