DretsDelsInfants

El proper dimarts, dia 20 de novembre, se celebra el dia internacional dels Drets dels infants ja que en aquesta data, a l’any 1989, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre els drets dels infants. Encara que s’han fet molts avenços en  l’atenció a la infància, encara estem lluny d’aconseguir el compliment d’aquests drets en tots els països. Sense anar molt lluny, en els darrers anys tant el Síndic de Greuges com altres institucions d’atenció a la infància denuncien la manca de compliment de l’article 31: el dret al joc en l'àmbit familiar, institucional i social. Els infants  no sempre gaudeixen d’espais fora de l’escola que els aportin l’oportunitat del joc lliure, a on puguin expressar-se lliurement, deixant anar la seva creativitat, construint els seus projectes propis sense la guia de l’adult així com la dedicació i temps que tot infant necessita. 

Com a ciutadans, és important que coneguem aquesta convenció i la defensem com a una eina que assegura la qualitat de vida dels infants. Per aquest motiu durant aquests dies al hall de l’institut trobareu una exposició a on s’expliquen els drets i les reflexions que han realitzat l'alumnat del CFGS d’Educació Infantil en el taller impartit per la Dra. Concha Torres les darreres setmanes.

Aquest curs hem anat un pas més enllà en la difusió de la convenció, i hem d’agrair al professorat i alumnat dels CFGM de Fusteria i moble, CFGM de Soldadura i caldereria i CFGS de Construccions metàl·liques de l’Institut Pere Martell perquè han col·laborat en la construcció de l’exposició. Perquè defensar la convenció és tasca de tots nosaltres.

 

DretsDelsInfants

DretsDelsInfants

DretsDelsInfants

DretsDelsInfants

DretsDelsInfants