caesenfr

lean1

 

El passat 18 de Desembre, l’alumnat de 2n curs del CFGS d’Integració Social del’Institut Vidal i Barraquer va dur a terme una sèrie d’activitats lúdiques a l’institut Pons d’Icart de Tarragona, adreçades a alumnes de 1r d’ESO, amb l’objectiu de donar a conèixer i sensibilitzar l’alumnat sobre la realitat que viuen moltes persones refugiades que venen d’arreu del món a les fronteres europees.

Les activitats que es van realitzar tenien com a eix el viatge que realitzen les persones refugiades des del seu país d’origen fins a Europa i les dificultats que han d’anar superant. Les propostes didàctiques incloïen des d’un circuit d’obstacles al pati, un Kahoot, un joc de taula ambientat en el viatge travessant el Mediterrani, un Trivial, fins a la reconstrucció participativa de la història d’un refugiat.

El grup d’integració va sortir satisfet, ja que l’alumnat d’ESO va mostrar una actitud de predisposició a participar de manera molt positiva en les activitats. També va mostrar interès i curiositat en entendre la situació dels refugiats i en comprendre la causa d’aquesta situació.

Aquest projecte pretenia, a més de la tasca de sensibilització, apropar l’alumnat del cicle a la tasca que es pot dur a terme en l’àmbit escolar, ja que el/la tècnic/a en Integració social és una figura professional idònia per al treball socioeducatiu amb alumnat als centres educatius i, de fet, està present en molts centres de secundària del nostre entorn.

 

 

tallerRefugiats2

lean1

lean1