El passat dia 19 d’Octubre de 2017, es van desplaçar des de Tarragona ràdio amb la Unitat mòbil cap al nostre Institut Francesc Vidal i Barraquer, per a emetre, en directe , el seu programa Espai Eines.

Ha participat en primer lloc, l’alumna Paula Bermejo, 2º Batxillerat científic, qui va estar acompanyada per la seva professora de química Carmen Álvarez, i que va explicar la seva experiència com a guanyadora, l’any passat, d’un premi per anar-hi a Berlin i consistent en participar-hi en un debat, amb alumnes d’altres nacionalitats, tractant dels pros i contres de l’ús dels plàstics als diferents sectors industrials i productius, de la seva importància a la nostra vida i de cóm fer un ús responsable dels mateixos.

El desenvolupament d’aquest debat a Berlín es va fer totalment en anglès i segons la Paula, la seva experiència va ser més que enriquidora, tant a nivell curricular com personal, tenint inclús l’oportunitat de fer diferents activitats d’oci i culturals i d’assistir a una conferència del aquell moment Secretari General de Las Nacions Unides Ban Ki-moon.

En segon lloc van parlar els alumnes de 2º del CFGS d’Animació Sociocultural i Turística Andrea Bellón, Adriana Palazón, Mireia Muñoz, Marc Arina, Adrià Fernández i Marc Marcos , acompanyats per la seva professora Pilar Figueres, que ens van transmetre 3 dels projectes més significatius i que ens van deixar clar que treballar per projectes és el seu punt fort.

El passatge del terror que consisteix en el muntatge al soterrani de l’institut d’un passatge de terror dirigit a la resta de l’alumnat. Segons van comentar, aquesta activitat va suposar la posada en pràctica de forma real i molt divertida de gran part dels continguts curriculars apressos al seu Cicle Formatiu. L’organització dels grups, la posada en escena, decoració, caracterització dels personatges, valoració i avaluació va ser íntegrament desenvolupada per ells.

Per altra banda, alumnes d’aquest Cicle col·laboraran, el propers 21 i 23 de novembre al Teatre Metropol de Tarragona, a l’obra teatral “Max in Love”, del director Antonio Gómez, i que tracta temes tant diversos com la sexualitat, les diferències de gènere o els valors personals per als joves. Els nostres alumnes, en representació dels diferents col·lectius que formen part de la nostra societat, aniran disfressats i s’encarregaran de la recepció dels alumnes que venen dels diferents instituts del municipi de Tarragona i de gran part de l’animació i acompanyament del públic assistent a l’obra.

Com a Projecte del Cicle a 2 curs, tots els alumnes del Cicle d’Animació sociocultural i turística han escollit L’Anella Verda de Tarragona. Aquest projecte consisteix en la dinamització de diferents camins transitables situats a les afores de Tarragona, encara que oblidats per molts de nosaltres. Es faran jocs itinerants i diferents rutes aprofitant la història i els monuments ja existents als camins per tal de fer-los molt més atractius a la gent jove, famílies i totes les persones que vulguin aprofitar aquests espais naturals amb l’ànim de donar-los un nou sentiu.

Per últim, l’alumne del CFGS d’Asix, Administració i Sistemes Informàtics de Xarxes, Tommy Castagna i el seu professor, Mario Guerrero, van parlar de REP, un projecte que es fa ja des de uns quant anys al nostre l’institut i que va destinat a que escoles del nostre entorn amb menys recursos econòmics puguin gaudir, de forma totalment gratuïta, d’ordinadors reparats, condicionats i adaptats a les seves necessitats, una vegada ja no son utilitzats pel nostre alumnat, aconseguint donar-los molt més hores de vida útil.

Tots els esforços dels nostres alumnes d’informàtica es tornen molt més enriquidors al venir acompanyats de la il·lusió i gratificació per part de les escoles que reben aquests ordinadors.

Tot seguit podeu escoltar el PodCast