Xerrades de Prevenció

Durant els darrers mesos, l’Institut va tenir l’oportunitat d’acollir una sèrie de xerrades impartides per l’Esther Sotillo, una referent en benestar emocional i comunitari del CAP Tarraco i CAP Rambla, i organitzades per RBEC (Referents de Benestar Emocional i Comunitari). Aquestes sessions es van adreçar a diversos grups d’estudiants de diferents famílies de l’institut, oferint una experiència enriquidora i molt ben valorada per tots els participants.

Les xerrades van abordar una àmplia gamma de temes crucials per a la salut i el benestar dels nostres joves, incloent:

  • Jo puc gestionar l’estrès (Prevenció de l’ansietat)
  • Jo estimo i cuido el meu cos (Prevenció de trastorns de l’alimentació)
  • Jo comunico les meves emocions (Prevenció de la depressió)
  • Jo respecto totes les persones (Prevenció de la discriminació per qüestió de gènere)
  • Jo respecto els meus companys (Prevenció de l’assetjament escolar - bullying)
  • Prevenció de l’estrès davant les proves i exàmens (Prevenció de l’ansietat en moments concrets davant d’avaluacions com les proves PAU)

L’alumnat va participar de manera entusiasta en aquestes xerrades, que van incloure activitats dinàmiques i role playing per il·lustrar els conceptes de manera pràctica i vivencial. La resposta dels estudiants va ser molt positiva, valorant especialment la rellevància i utilitat dels temes tractats per a la seva vida diària.

Aquestes sessions han estat una gran oportunitat per sensibilitzar els joves sobre la importància del benestar emocional i fomentar una actitud de respecte cap a ells mateixos i els altres.

Estem molt agraïts a l’Esther Sotillo i a l’equip de RBEC per la seva dedicació i compromís amb el benestar dels nostres estudiants. Continuarem col·laborant per promoure activitats que afavoreixin un entorn educatiu saludable i positiu per a tothom.