Projecte Ruta històrica pel barri de Sant Salvador

L’alumnat del CFGS d’animació sociocultural i turística de l’Institut Vidal i Barraquer, juntament amb la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona, ha creat una ruta històrica per dinamitzar el barri de Sant Salvador, des del mòdul de projecte.

L´Àrea de Coordinació de Centres Cívics de l´Ajuntament de Tarragona va encarregar a l’alumnat del cicle formatiu un projecte de recuperació de la memòria viva i històrica del barri i que ha donat peu a aquesta ruta, que pretén donar a conèixer la configuració del barri des dels seus inicis, com eren les primeres promocions d’habitatges, els espais de trobada, el centre comercial, les entitats i la xarxa associativa existent, les lluites i reivindicacions veïnals... A banda també vol ser un dinamitzador del barri i donar a conèixer la realitat del barri a gent d’altres punts de la ciutat.


La ruta es pot fer de forma autònoma i es pot trobar a la pàgina web de la Xarxa de Centres Cívics de forma escrita i en àudios gràcies a la col·laboració de Tarragona Ràdio i pròximament es podrà visitar pels diferents punts a partir de plaques amb codis QR.

El contingut de la ruta s’ha obtingut a partir de la col·laboració i recerca de la informació de l’Arxiu Municipal, descobertes del barri i diverses entrevistes a veïnat i membres de diferents col·lectius i associacions.

Aquest dilluns 29 d’abril han presentat el projecte en una roda de premsa. La presentació ha comptat amb la presència de representants de les entitats organitzadores i col·laboradores així com veïns que han fet possible aquest projecte.

Enllaç web de la ruta: https://www.tarragona.cat/centrescivics/activitats-i-cursos/rutes-historiques