Campanya de donació de sang

El passat dilluns 29 de gener de 2024 va tenir lloc a l’institut la campanya de donació de sang per part del Banc de Sang i Teixits en col·laboració amb l’institut Francesc Vidal i Barraquer.

Aquest ja és el cinquè cop que l’institut organitza aquest esdeveniment, i el quart que té lloc a les instal·lacions del nostre centre.

L’alumnat d’atenció a persones en situació de dependència (APSD) i el seu professorat ha col·laborat en l’èxit de la campanya treballant en la difusió, organització i execució de la mateixa. Des d’aquí els volem donar les gràcies per la seva implicació i l’enhorabona pels resultats de la campanya.

Volem donar també les gràcies a totes les persones (alumnat, professorat i PAS) que han fet que aquesta jornada sigui possible, tant a nivell organitzatiu com a nivell de donacions. Sense cadascuna de les persones que us vau inscriure i/o vau passar a interesar-vos pel punt d’informació el passat dilluns, aquest acte no hagués estat possible.

LA JORNADA DE DONACIÓ EN DADES:

La donació va tenir lloc en torn de matí i tarda, des de les 10 del matí fins més enllà de les 8 de la tarda. Van passar pel punt de donació més de 143 persones, 20 de les quals s’hi van oferir però finalment no van poder donar sang.

D’aquests, 91 han estat nous donants, una xifra molt significativa i rellevant per al banc de sang. Volem remarcar la importància d’aquest fet, insistint i recordant la importància de les donacions de sang. La major part de les donacions que es van realitzar (93,5%), van ser per part de persones d’entre 18 i 24 anys. Esperem i desitgem que l’experiència hagi estat enriquidora i continueu amb aquesta actuació altruista d’ara en endavant sempre que us sigui possible.

Agrair també la implicació de les persones que s’han inscrit com a donants de medul·la òssia a través de la fundació Josep Carreras. Durant la jornada han estat 35 nous registres. Una dada indicativa del compromís del nostre alumnat sensibilitzat en oferir una nova oportunitat de vida a les persones que ho necessiten. 

Aquesta campanya de 2024 ha conclós de manera satisfactòria i ha estat valorada molt positivament pels professionals de l’Hospital Joan XXIII, tant en organització com en execució.

Moltes gràcies a tothom per la vostra dedicació i el vostre interès!

Us hi esperem l’any que ve!