Visita al Corral del Neri

Les alumnes de 2n A i  B d'Educació Infantil, des del mòdul MP04 “El joc infantil i la seva metodologia” han fet una sortida  al Corral de Neri (El Catllar), que els ha permès conèixer el projecte educatiu i les activitats que podem trobar en una granja escola, per altra part en la sortida ha pogut visitar també “l’Escoleta” ( per alumnes de 0-6 anys) un projecte que van engegar el curs passat, basant-se en la metodologia de les Escoles Bosc.

Aquestes es diferencien de les institucions educatives ordinàries, principalment, perquè en aquest model educatiu les activitats es duen a terme a l'aire lliure, normalment al bosc, al camp. Les aules de les escoles infantils a l'aire lliure són la natura, és a dir, no compten amb les instal·lacions d’un centre convencional malgrat que algunes utilitzin cabanes o remolcs com a refugi els dies de tempesta. En aquesta, vam poder veure el refugi que tenen per als dies que no poden ser a l'aire lliure, i van poder observar com els alumnes que hi assisteixen feien una classe sota uns pins on aprenien a classificar a través del que la natura els oferia, branques, pedres, garrofes, pals,...

A partir d'aquí les alumnes van poder participar, primer de la part més lúdica del corral, on van gaudir de la tirolina, els llits elàstics i els laberints, també van poder donar menjar, acaronar i aprendre sobre les característiques dels ànecs, conills, ovelles, cavalls, tortugues ...i la resta d'animals de la granja.

Per altra part, van poder observar com els educadors dinamitzaven les activitats amb un grup d'infants d’i4, i van observar com els petits interactuaven amb els animals.

Per últim, la Gema els va fer una teràpia grupal amb els cavalls i els ponis, i els va explicar com és treballa amb aquests animals les emocions.

Les alumnes van gaudir d'una jornada diferent on l’aprenentatge va ser actiu i molt vivencial.