L'alumnat de 1r del cicle d'Animació sociocultural i turística ha dissenyat el Museu de la durabilitat efímera, amb l'exposició de diferents objectes de plàstic i els seus equivalents de fa 50 anys. L'objectiu és que aprenguin diferents aspectes relacionats amb la tasca dels/les animadors/es en un museu, a la vegada que es reflexiona sobre el plàstic i la seva invasió en la nostra vida.
S’han fet visites guiades per a alguns grups del centre, on l’alumnat d’animació ha explicat els diferents objectes de l’exposició, que estaven agrupats en diferents blocs com: objectes de casa, de cuina, feines de casa, envasos i higiene personal. Cada objecte exposat va acompanyat d’una tarja amb informació sobre l'origen de l’objecte, alguna curiositat, una obra d’art relacionada i un codi QR amb un enllaç a un vídeo on una persona gran explica l’ús que se’n feia d’aquell objecte.
També s’ha habilitat un espai on s’anaven projectant en una pantalla aquests vídeos, pels quals els visitants han mostrat molt interès, ja que les àvies explicaven amb tot detall curiositats i usos dels objectes exposats; les explicacions que fan aquestes persones grans també permeten treballar aspectes com la reminiscència, que l’alumnat de TAPSD i IS treballen al cicle.
S’han fet visites guiades a 6 grups del centre, i ha estat obert per a visites lliures durant dos dies a l’hora del pati, i hi hauran passat uns 200 visitants entre alumnat i professorat.
Esperem que us hagi agradat!