SOM ESCOLA VERDA

Educació per la sostenibilitat

portadaEEDurant la tercera setmana de desembre, l’alumnat de 2n del CFGS d’Animació Sociocultural i Turística ha dut a terme una campanya de sensibilització mediambiental dins del mòdul de Desenvolupament Comunitari i en coordinació amb l’equip d’Escola Verda del nostre institut.


La campanya ha tingut tres línies d’acció: 

  • Selecció adequada dels residus: un equip de treballadors de la neteja empipat ha passat per les classes per recordar a l’alumnat que és necessari seleccionar adequadament els residus per tal de que el món no es converteixi en un abocador gegant. S’ha fet una dinàmica en cada classe per recordar en quins contenerdors van les diferents deixalles.

  • Estalvi energètic: s’han fet dues sessions amb activitats diverses (vídeo APM, informació de dades interessants i col.loqui) a les quals han assistit més de 400 alumnes de l’institut per tal de conscienciar en l’estalvi energètic tant al centre com a les pròpies llars, amb el conseqüent estalvi econòmic que reporta a les famílies.

  • Reducció de l’ús de paper d’alumini: durant les hores d’esbarjo s’ha proposat a l’alumnat que portava l’entrepà embolicat amb paper d’alumini de canviar-lo per bosses de paper i s’ha informat dels diferents mètodes per sustituir aquest metall perjudicial pel medi i la salut. També s’ha intentat conscienciar al bar del nostre institut.

Les activitats han tingut molt bona acollida en general (us hem fet una selecció d’algunes fotos ), i esperem que aquests habits es mantinguin en el temps amb l’ajut de tot el professorat, personal no docent i alumnat que ja està conscienciat i que lluita amb l’esperança i convenciment de que el món pot ser millor.

 

foto FOTOGALERIA