SOM ESCOLA VERDA

Educació per la sostenibilitat

pedalaboral2


Des del Grup per una Mobilitat Social i Ambientalment Justa a Tarragona, INS Pere Martell, INS Cal·lipolis, INS Vidal i Barraquer i el Club Cliclista Campoclaro s'ha organitzat una pedalada reivindicativa conjuntament pel 19 d'Abril a les 10:00h. A continuació exposem alguns dels motius que ens porten a aquesta convocatoria:

 Del Vidal a la Laboral, per un carril bici i peatonal

Al complex educatiu de Tarragona, antiga laboral, cada dia es desplacen unes 2500 persones, això suposa un 1.4% dels deplaçaments motoritzats que es generen a Tarragona. Tot i representar un dels focus més importants de mobilitat és imposible accedir amb condicions de seguretat caminant o en bici.

alumnesLaboral
Alumnes caminant per l'autovia tornant de classe
Imatge real captada per Street View de Google


L'ajuntament diu estar conscienciat amb la mobilitat sostenible però el complex educatiu, un dels majors centres de graus formatius porta més de 60 anys i aquest obviament no és un problema nou.

Tenim un pla de mobilitat on es parla dels camins escolars, itineraris segurs per anar en bici o a peu, però aquest any finalitza el pla i encara no s'ha generat cap ruta segura. Aquesta manca d'infraestructura comporta un perjudici per l'alumnat i professorat que es veu obligat en gran mesura a desplaçar-se en vehicle privat, donat que el transport públic només consta de dues parades a Tarragona, amb un cost econòmic aproximat de 260€ al any. Pero no només els afecta a ells, les emisions de CO2 i NOx generades malmeten més encara l'aire de la nostra ciutat i per tant la nostra salut.

Aquesta situació rocambolesca és repeteix en diferents punts de la nostra ciutat; només tenim un carril bici d'obstacles d'ús diari que travessa la N-340 pels barris de ponent, però no acaba de conectar el centre de la ciutat i per tant deixa sense opcions segures d'arribar en bici al centre, on trobem un altre dels grans centres de graus formatius el Vidal i Barraquer.

És per això que considerem que aquesta situació pot ser canviada d'una manera facil, i amb una inversió força reduida en comparació amb el cost dels Jocs del Mediterrani o el Mercat Central, amb la construcció de 4 km de carril bici que unirien el carril bici existent entre el complex educatiu i centre ciutat, això donaria salut,seguretat i esport a la ciutat.

 

Pedalada Vidal Laboral