CONCURS: LES PILES, A L’APILO DE L’ESCOLA

ev

 

 


El nostre institut participa en el concurs  "LES PILES, A L’APILO DE L’ESCOLA" impulsat per l'equip de millora d'escola sostenible.

Les normatives europea i espanyola estableixen, que a partir de l’any 2015, s’han de recollir un 45% de les piles i acumuladors portàtils, que es posen en el mercat. Actualment, a Catalunya s'està recollint el 34%, per tant, per complir amb la normativa, caldrà incrementar la recollida selectiva de residus de piles de forma significativa.

 

Per assolir aquest repte, s'ha endegat una campanya de conscienciació ciutadana que té com a protagonista un simpàtic coet anomenat Apilo XII.

Enmarcat en questa campanya, el nostre institut participa en un concurs de recollida selectiva de piles entre escoles, amb tres premis per les tres escoles que recullin més piles per alumne, en el període d’un mes.

 

 Més informació sobre el concurs

Instal·lació de l'Apilo XII

 

ev

 

apiloXII 


Com ja vàrem informar en una notícia anterior, el nostre institut participa en el concurs  "LES PILES, A L’APILO DE L’ESCOLA" impulsat per l'equip de millora d'escola sostenible.

Emmarcat en aquest concurs, hem instal·lat  al hall de l'institut l'APILO XII, es tracta d'un contenidor amn la forma d'un simpàtic coet,  adaptat per recollir les piles usades amb les que participarem al concurs.

 

PARTICIPEU, porteu totes les piles esgotades que tingueu per casa vostra i omplim l'APILO, a més de participar en el concurs estareu col·laborant amb la protecció del medi ambient. 

PENSEU que:

  • Les piles contenen diversos contaminants considerats perillosos entre els quals figuren el zinc, cadmi, plom i mercuri.
  • Quan, incorrectament, es llencen les piles usades amb la resta de les deixalles, aquestes piles van a parar a l'abocador o a la incineradora. D'aquesta manera, el mercuri i altres metalls pesants tòxics podrien arribar al medi i perjudicar els éssers vius.
  • Seguint la cadena alimentària, el mercuri pot afectar a l'home.
  • Una sola pila de mercuri pot contaminar 600.000 litres d'aigua i una pila alcalina 167.000 litres.

 

Campanya de sensibilització per fomentar l'escola verde

ev

 

 


Els alumnes de segon d’Animació Sociocultural i Turística  estan portant a terme una campanya de sensibilització per fomentar l'escola verde la primera activitat consisteix en un vídeo fòrum on prioritzem tres temàtiques diferents, l’ús dels contenidors de brossa selectiva, la reducció de burilles al terra i la reducció de l´ús del paper d’alumini.

Els destinataris són tots els alumnes de l'institut

Register to read more...

Xerrada sobre els residus i el reciclatge

ev

 

 reciclar0

Dintre de les actuacions previstes en el marc d'escola verda s'ha realitzat una xerrada divulgativa sobre els residus i el reciclatge. L'objectiu és concienciar als alumnes sobre la importància del reciclatge. Han assistit els alumnes de 1r de Batxillerat, CACs, 1r SMX, 1r Gestió administrativa, 1r TAPD i 1r de comercial.

 La xerrada l'ha impartit la professora de Biologia del centre, l'Andrea Lorente. Ha parlat de la quantitat de residus que es generen a la ciutat i de com es gestionen. S'han donat idees per disminuïr residus i per reciclar-los millor, tant a casa com al centre. S'ha comentat que se'n fa de les deixalles que separem i el cost ambiental i econòmic que té no fer-ho.

El dimarts 26 a les 15 es repetirà la xerrada pels alumnes de de 1r i 2n de SMX, 1r de TAPSD, 1r EI i 1r AiF.

 

reciclar1

 

Photocall

ev

 

 

Photocall-Cartell-

 

 

 Mireu totes les fotos



Reducció de burilles i xiclets al terra

ev

 

 

Reducció de burilles i xiclets al terra-Cartell-

 

Elaboració d’un “Boc & roll”

ev

 

 

Elaboració d’un “Boc & roll” -Cartell-