Erasmus+

 

cartaLogo

 

erasmus2

 

 

Carta ECHE

 


El  mes d'octubre DE 2015 la Comissió Europea va concedir al nostre centre la Carta Europea Erasmus (ECHE), que permetrà als alumnes dels Cicles Superiors  realitzar part de la seva formació en centres/empreses a l'estranger.

 

espania  CARTA ERASMUS DE EDUCACIÓN SUPERIOR 2014-2020
uk  ERASMUS CHARTER FOR HIGHER EDUCATION 2014-2020

 

 

 

Erasmus+ (2)

 

cartaLogo

 

Carta ECHE

 


El  mes d'octubre DE 2015 la Comissió Europea va concedir al nostre centre la Carta Europea Erasmus (ECHE), que permetrà als alumnes dels Cicles Superiors de Comerç Internacional i de la familia de Serveis a la Comunitat realitzar part de la seva formació en centres/empreses a l'estranger.

 

espania  CARTA ERASMUS DE EDUCACIÓN SUPERIOR 2014-2020
uk  ERASMUS CHARTER FOR HIGHER EDUCATION 2014-2020

Erasmus+

cartaLogo

 

erasmus2

 

 

PRESENTACIÓ


A l'Institut Vidal i Barraquer volem promoure la implicació dels nostres alumnes en projectes internacionals oferint-los la possibilitat de realitzar part de les seves pràctiques en empreses d'altres països.

Erasmus + és el programa de la Unió Europea, aprovat per al periode 2014-2020, amb una clara vocació de internacionalització a través de l'apertura a altres països, creat per aportar una dimensió europea a la Formació professional i millorar les capacitats educatives i formatives dels joves a través del intercanvi i la cooperació i afavorir la seva ocupabilitat.

Aquesta iniciativa va destinada a l'alumnat de Formació Professional de Grau Superior que vulgui millorar la seva competència lingüística, cultural i professional mitjançant la realització de part de la seva Formació en Centres de Treball a l'estranger.

 

 

Projectes Internacionals

cartaLogo

 

{tab=Erasmus +}

 erasmus2

 

 

 

 

{tab=Netinvet}

 netinvent

NETINVET és una xarxa europea de centres i empreses de formació, en què la confiança mútua s'ha establert amb la finalitat de proporcionar als joves oportunitats de mobilitat durant el seu itinerari de formació. Es refereix als programes de formació en l'àmbit del Comerç Internacional, però s'inclina a estendre a altres cursos de formació en el sector de Comerç i Serveis. 

La cobertura actual de la xarxa s'estén a 9 països: Bèlgica, França, Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Romania, Eslovènia i Espanya. Per a cada un d'aquests països, les autoritats competents (ministeris, agències nacionals, organitzacions professionals i comercials) s'han associat per fomentar i donar suport a la configuració de la xarxa, que es compon d'uns cinquanta centres de formació (nombre que en l’actualitat està creixement) i més de 150 empreses relacionades. 
Els alumnes matriculats en cicles formatius de grau superior de la Família Professional de Comerç i Màrqueting, en la majoria de països de la Unió Europea, tenen la possibilitat de participar en aquest programa.

El procés de participació del nostre centre en aquest projecte, sorgit per iniciativa de l'Steering Committee de la xarxa NETINVET, va començar fa dos cursos. Aquestes són les accions que s'han dut a terme:

Curs 2013-2014.– Participació en aquest projecte, emmarcat en el programa Leonardo da Vinci (VETPRO). L'objectiu principal del mateix és facilitar que professors dels cicles formatius de Comerç Internacional I Transport i Logística dels centres de la xarxa, puguin visitar i conèixer els sistemes de Formació Professional dels països socis (França, Itàlia, Holanda i Bèlgica), intercanviar experiències i preparar accions de mobilitat per l'alumnat d'aquests cicles.

Curs 2014-2015.– Assistència de la professora del departament de Comerç Belen Riola a la ciutat francesa d’Aix-en-Provence durant una setmana al novembre del 2014, per tal de comparar el currículum dels cicles formatius de Comerç Internacional I Transport i Logística i adaptar-los a fi de poder fer mobilitat i convalidació de les Unitats formatives cursades dintre de la mobilitat.

Març del 2015.- Assistència a l’Assemblea General de NETINVET que es va celebrar a Berlin els dies 23 i 24 de març de 2015, per posar en comú les conclusions finals i trobar centres possibles per fer la mobilitat.

Juny del 2015.- Rebuda al nostre centre de la directora i la professora de mobilitat del centre d’Angeliers per tal de concretar la possibilitat de fer intercanvi d’alumnes. 

Octubre del 2015.- Rebuda al nostre centre del director i dos professors de l’ Institut Louise Michel de Narbonne per concretar la possibilitat de fer intercanvi d’alumnes, els primers dels quals aniran durant 15 dies al gener del 2016 al centre de Narbonne, per fer una estada formativa. Al mes de març aniran alumnes per tal de fer l’FCT a empreses de Narbonne. Posteriorment vindran alumnes de Narbonne al nostre institut per tal de fer estades formatives i també alumnes per fer l’FCT a empreses de Tarragona.

 

 

Link directe: http://www.netinvet.eu/centre-ies-sep-f-vidal-i-barraquer

 

Link a la pàgina inicial: http://www.netinvet.eu/home

 

 

mobilitat

 

NOTÍCIES RELACIONADES  


   

 

 

{tab=Smile}

El projecte SMILE (Student Mobility in Learning English) consisteix a acollir estudiants Erasmus de llengua estrangera, durant la seva estada a la Universitat Rovira i Virgili, als instituts d’ensenyament públic de la ciutat de Tarragona.

Gràcies a la incorporació del nostre institut a aquest projecte el curs 2014-2015, el segon quatrimestre del curs passat tres estudiants Erasmus (un romanès, una ucraïnesa i una francesa) van col.laborar com a assistens de llengua anglesa i francesa amb alumnes i professors d'idiomes del centre.

Aquest curs 2015-2016, alguns dels nostres estudiants ja han pogut practicar i millorar la seva parla anglesa durant el primer quatrimestre amb dos estudiants Erasmus (un italià i una irlandesa) i esperen continuar gaudint d'aquesta experiència tan enriquidora a la tornada de vacances també en francès.

 

 NOTÍCIES RELACIONADES 

 

 

 

 

 

 

{tab=Projectes de centre}

projCentre     projCentre2     projCentre3


A fi de millorar i integrar la nostra acció formativa i cultural, a l'INS Vidal i Barraquer potenciem les relacions amb altres comunitats i països.

Fomentem que l'alumnat es formi criteris de la situació de la nostra cultura en el món a través del coneixement i contacte amb d’altres cultures.

Facilitem i ampliem al màxim de les nostres possibilitats l'opcionalitat en l'estudi de les llengües estrangeres i el coneixement de la seva cultura.

Promovem els intercanvis d'alumnat i professorat amb d'altres països, principalment dels del nostre àmbit cultural (UE).

Amb aquesta idea, al curs 11-12 es posa en marxa un projecte de mobilitat Tarragona-Orléans que ofereix a l'alumnat dels Cicles Formatius Superiors de la família de Serveis Socioculturals i a la Comunitat la possibilitat de realitzar part de les seves pràctiques en centres i institucions franceses. El nostre soci per tirar endavant aquest projecte és el Lycée de Métiers Paul Gauguin d'Orléans, de l'Académie Orléans-Tours.

  • Al novembre de 2011, se signa el conveni entre el nostre centre i el Lycée Paul Gauguin d’Orléans.
  • Al febrer, una alumna francesa ve a realitzar les seves pràctiques a Tarragona. S’allotja a casa d’una de les nostres alumnes que faran estada a Orléans al juny.
  • Al juny, 4 alumnes de SSCC (1 d’ASCT, 1 d’IS, 2 d’EI) inicien la seva estada pràctica a tres empreses (un centre de discapacitats i dues llars d’infants). Fan la presentació a les empreses les professores Pilar Salcedo i Asun Martínez. L’estada es realitza en règim d’intercanvi amb famílies.

Curs 12-13

  • A l’octubre arriben els alumnes francesos a Tarragona per realitzar l’estada pràctica. S’allotgen a casa dels nostres alumnes. Des de l’institut es fa el seguiment i l’acompanyament de les famílies acollidores i dels alumnes francesos.
  • Al novembre, es presenta a Barcelona el projecte de mobilitat de l’Institut Vidal i Barraquer, al Seminari Mobilitat professional Catalunya - França : dinamitzar les xarxes de cooperació́.
  • El departament d’Ensenyament concedeix un ajut per cobrir les despeses del viatge dels quatre alumnes i dues professores que s’havia fet el curs anterior.
  • En finalitzar les classes, una alumna d’Educació Infantil realitza una estada pràctica d’un mes a Orléans. La directora d’una de les llars d’infants la convida a allotjar-se a casa seva durant 15 dies, la resta ho va fer a casa d’una professora del lycée Paul Gauguin. La presentació a l’empresa la va dur a terme la professora Pilar Salcedo
  • Els alumnes francesos arriben al llarg del curs. Fan pràctiques a diferents empreses de Tarragona. Al juny, un d’ells fa un mes de pràctiques al nostre institut.
  • S’organitza al bar de l’institut una trobada entre alumnes del nostre institut i alumnes de l’institut francès.

Curs 13-14

  • Al juny, realitza l’estada a Orléans una alumna d’educació Infantil. La presentació a la llar d’infants va córrer a càrrec de Manel Gómez.
  • A més a més, una alumna francesa fa pràctiques a l’institut i es cerca una altra empresa per a un altre alumne francès.

Curs 14-15

  • Al juny, realitza l’estada a Orléans una alumna d’educació Infantil. La presentació a la llar d’infants va córrer a càrrec de Raül Salas.

 

{tab=Notícies Internacionals}

 

Pla d'emergència

{aridoc engine="google" width="680" height="500"}images/arxius/PLA EMERGENCIA 2015-16 WEB.pdf{/aridoc}

Normes d'organització i funcionament

{aridoc engine="google" width="680" height="500"}images/arxius/NOFC_R5 .pdf{/aridoc}

Programació General Anual

{aridoc engine="google" width="680" height="500"}images/arxius/PGA-2015-2016.pdf{/aridoc}